Gratis leren motiveren
Motivatietheorie van Maslow
De Motivatietheorie van Maslow, met de bekende behoeftenpiramide. (Cijfer: 7)
Hogere motivatie
Integer leiderschap loont. De werksfeer wordt door werknemers 30 procent beter gewaardeerd als zij het gevoel hebben dat hun manager integer is. Bovendien is de motivatie 17 procent hoger dan onder een leidinggevende die de werknemers niet vertrouwen. Dit artikel gaat verder in op wat de integriteit van de manager kan doen voor de motivatie. (Cijfer: 6)
Salesgids: Motivatie
Over motivatie is al veel geschreven en alle documentatie c.q literatuur die erover te vinden is is op zichzelf al niet erg motiverend om te lezen. Ten minste als je nog tijd wil overhouden voor hetgeen je motivatie zocht of zoekt. Het probleem of liever gezegd de oplossing van motivatie of demotivatie zit Ďm wat ons betreft niet in het lezen van een goed boek of een speciaal begeleidingsplan. Het motivatie aspect zit Ďm wat ďSalesGidsĒ betreft in vier kernonderdelen. Hier kunt u lezen welke onderdelen dat zijn. (Cijfer: 6)
Goed werkgeverschap loont
TNO Arbeid onderzocht eind 2003 de praktijk van goed werkgever- en goed werknemerschap. Vijfhonderd werkgevers en duizend werknemers hebben vragenlijsten ingevuld. De onderzoeksgegevens zijn representatief voor organisaties met tenminste vijf medewerkers en voor de Nederlandse werkende bevolking. Op deze website vind u de belangrijkste conclusies uit dit onderzoek. (Cijfer: 5,5)
Arbeidsmotivatie
Er zijn door diverse auteurs benaderingen gegeven die ingaan op arbeidsmotivaties. Hall (1994, p. 87) maakt een aantal kanttekeningen bij deze benaderingen. Veel theorieŽn gaan er ten onrechte van uit dat motivaties niet veranderen door de tijd en voor alle activiteiten gelijk zijn. Vervolgens wordt door veel theoretici een soort moraal ingebracht, waarbij 'werken voor geld' als 'slechter' wordt aangemerkt dan 'werken om het werk'. Goed onderzoek behoort echter objectief te zijn. Engelfriet geeft een aantal uitgebreide theorieŽn over de arbeidsmotivatie. (Cijfer: 7)
Motiveren en binden
Enthousiast en gemotiveerd personeel zal lang bij uw organisatie willen werken. Motiveren doet u door uw werknemers te laten weten wat ze goed en minder goed doen. Spreek uw waardering uit. Of uw teleurstelling, bijvoorbeeld wanneer u vindt dat zaken niet lopen zoals u dat graag zou willen. Hier vindt u een aantal artikelen en tips om uw personeel te motiveren en belonen. (Cijfer: 7)
Checklist
Een checklist voor een succesvol motivatiebeleid. (Cijfer: 6)
Teamspirit
Omdat massaproductie met gescheiden taken tegenwoordig grotendeels is vervangen door 'maatwerk', is samenwerking tussen werknemers essentieel voor een goede bedrijfsprestatie. Teamgeest begint met stimulerend personeelsmanagement. Dat betekent dat u een sfeer van vertrouwen schept en medewerkers stimuleert zich te ontplooien. Op deze pagina vindt u handige tips over teamspirit en motivatie. (Cijfer: 7)
Waarom motiveren demotiveert
Een van de meest genoemde leervragen in management trainingen is de vraag hoe de manager zijn medewerkers in beweging kan krijgen, bijvoorbeeld om zich meer ondernemend op te stellen. Vaak hebben hun pogingen echter een averechts effect. Hoe harder ze duwen hoe minder beweging er lijkt te zijn. Hier vindt u interessante theorie over hoe motiveren juist demotiverend kan werken. (Cijfer: 7)
Online cursus motiveren
Hoe kun je als manager je medewerkers motiveren? Leren.nl geeft met voorbeelden en tips het antwoord! (Cijfer: 8)
Tips en trucs
Elke ondernemer heeft zijn eigen manier om medewerkers gemotiveerd te houden. GOC geeft een aantal handige voorbeelden en tips om goed te motiveren. (Cijfer: 7)
Medewerkers motiveren
Je medewerkers motiveren. Geen simpele opdracht. Het ideale recept: een doordachte visie gekruid met passie, overtuigingskracht en de gepaste incentives. Probleem! Slechts een beperkt aantal werknemers lust al deze ingrediŽnten, en nog minder managers slagen erin ze in de juiste dosis te combineren. VDAB legt aan de hand van artikelen en tips uit hoe het wel moet. (Cijfer: 8)