Gratis leren leidinggeven
Leren leidinggeven
Op basis van de Managerial Grid zijn modellen ontstaan die naast taakgerichtheid en mensgerichtheid andere dimensies onderscheiden. Hersey en Blanchard introduceerden eind jaren tachtig hun model van situationeel leidinggeven. Zij leggen een relatie tussen de stijl van leidinggeven en het competentieniveau van de medewerker. De kern van hun betoog is dat de effectiviteit van leidinggevende stijlen verschilt per situatie: een stijl is in de ene situatie effectiever dan in een andere. (Cijfer: 7,5)
Vdab Leidinggeven
Wat maakt je tot een goede baas? Waarom falen zoveel bedrijven? Beantwoord jij aan de nieuwe eisen die aan leiders gesteld worden? Hoe kan je destructief negativisme onder je personeel doorbreken? Op deze website staat het antwoord op deze en andere prangende vragen. (Cijfer: 8)
Leidinggeven en motiveren
De cursus leidinggeven op Goc.nl is zeer duidelijk en compleet. De cursus bestaat uit: een definitie van leidinggeven, Stijlen van leidinggeven, situationeel leidinggeven, Tips & trucs, het voeren van gesprekken, vragenlijst leiderschapsstijlen, motiverende leiderschapsstijlen en motivatie- Demotivatiefactoren. Al deze onderdelen worden ondersteund door korte artikelen. (Cijfer: 7,5)
Tips voor leidinggeven
De website is duidelijk en overzichtelijk. Er worden tips gegeven over alle facetten van het leidinggeven. Daarbij worden de tips ondersteund door verschillende artikelen. (Cijfer: 8)
Goc Conflictmanagement
Een grote lijst met tips en trucs betreft confictmanagement. Er wordt onder andere ingegaan op conflicten tussen collega's onderling, een leidinggevende en een werknemer, leeftijdsvershillen en emoties. (Cijfer: 7,5)
Leadership skills
Goede leiders worden gemaakt, niet geboren. Als u het verlangen en de wilskracht heeft, dan kunt u een effectieve leider zijn. Goede leiders ontwikkelen zich tijdens een eindeloos proces van zelf-studie, educatie, training en ervaring. Deze handleiding zal u tijdens dat proces helpen. (Cijfer: 7)
Coachend leidinggeven aan professionals
Voor de hedendaagse manager valt het niet mee om leiding te geven aan professionals. De medewerkers willen zelfstandig werken, autonoom en in vrijheid. De manager heeft de opdracht de doelen van de organisatie te verbinden met die van de professional. Een zware taak die garant staat voor een moeizame weg. Coaching kan een managementtool zijn om de spanning te verminderen. In dit artikel gaan ze dieper in op het coachend leidinggeven. Het artikel staat onder 'gereedschap'. (Cijfer: 8)
Effectief Leidinggeven
Leidinggeven betekent: meebewegen met het functioneren en de ontwikkeling van medewerkers. Doel is de medewerker op een steeds hoger ontwikkelingsniveau te brengen. Bij de een vereist dat veel instructie, de ander komt pas tot bloei als taken en bevoegdheden worden gedelegeerd. In feite komt het neer op vier basisstijlen van leidinggeven. Het effect van deze stijlen hangt af van de situatie waarin zij worden ingezet. Dit artikel is zeer uitgebreid en vormgegeven als een tijdschrift Het leest lekker weg. (Cijfer: 9,5)
Leiderschap in 11 stappen
Met dit artikel wordt u in 11 stappen een betere leider. Elke stap is uitgewerkt met een kleine uitleg en dat maakt de cursus compleet. De vormgeving laat echter de wensen over. (Cijfer: 6,5)
Business leadership
Een uitgebreid artikel met onder andere leiderschap tips, vaardigheden en een aantal bekende citaten. (Cijfer: 5,5)
Teal leadership
De informatie is duidelijk en ingedeeld in verschillende paginaís. De website behandeld onder andere: time management, strategieŽn, SWOT-analyse en meer. De site heeft een goede navigatie en biedt een complete online-cursus aan. (Cijfer: 8)